понеделник, 10 януари 2011 г.

Двама юноши на "Арда" играят на еврофинали

Националният отбор на България за юноши младша възраст по волейбол се класира за Европейското първенство в Турция през  април. Това стана в събота, когато в столичната зала "Христо Ботев" младите ни "лъвчета" победиха Хъватия с 3:0 гейма.
Последният двубой в неделя срещу Испания беше повече за престиж. Нашите момчета загубиха от иберийците с 2:3 гейма в един много оспорван мач. Но въпреки загулбата и двата отбора се класират на еврофиналите.
В националния  състав на България треньорът Виктор Карагьозов повика и двама юноши на "Арда". Георги Топалов  влизаше като втори разпределител. Благодарение на него  българите успяха да обрънат играта във втория гейм срещу испанците. Другият ни юноша Красимир Илиев не влезе в игра.  Той обаче  продължава да е в разширения състав на отбора и със сигурност  ще му се гласува доверие на първенството в Турция. Краси дойде да тренира в "Арда" през миналата година от Крумовград. Той е с две години по-малък от  съотборниците си в националния тим, но с качествата си впечатли селекционера Виктор Карагьозов.
Така след Златан Йорданов, който спечели сребърен медал на европейското първенство за младежи през 2010 г. волейболната школа на Кърджали, се представя и с двама състезатели на европейското за юноши младша възраст.
Не сме имали национални състезатели от 30 години, казва първият треньор на Георги Гопалов Веселин Тонков. А сега само за две години изкарахме три момчета. Няма начин да не се гордея  с тях.  Специално за Георги мога да кажа, че е изключително трудолюбиво и  дисциплинирано момче. Иначе нямаше как да влезе в мъжкия отбор на "Арда", а след това и в националния състав.  Треньорът на националите Виктор Карагьозов,        който  води и юношите на "Марек Ивкони" го забеляза през миналата година по време на финалния турнир за юноши, и  на мачовете между мъжките състави на "Арда" и "Марек" на турнира "Атаро Клима" в София, когато "Арда" би дупничани с 3:1 гейма.
Краси Георгиев, макар и резерва ,  има голямо бъдеще. Момчето дойде едва миналата година от Крумовград,  да играе волейбол в "Арда". Досега не съм чул някой състезател за толкова кратко време да бъде викнат в националния отбор, казва Веселин Тонков. Това показва, че ние, треньорите в "Арда", сме си свършили работата. Засега няма друг клуб в Къджали, с изключение на кану-каяка, който да дава състезатели на националните отбори.
Дано да успеят да се преборят достойно  на еврофиналите и да се завърнат с медали, както младежите. 

Николай СТОЕВ

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за публикуваните от читателите коментари. Коментари, които съдържат нецензурни думи и обиди, които насаждат етническа или религиозна вражда, ще бъдат изтривани!