сряда, 8 декември 2010 г.

Парламентът отхвърли декларацията за Възродителния процес

Парламентът отхвърли проектопредложение на „Синята коалиция”, което осъжда насилствената асимилация на български мюсюлмани. Екатерина Михайлова заместник-председател на Народното събрание от „Синята коалиция” посочи, че през декември се навършват 26 години, откакто за първи път български граждани започват да проявяват действия за асимилиране на българските турци. Михайлова посочи, че след 21 години българският парламент е приел определени законодателни промени, но не е приел акт, с който да осъди българския възродителен процес, а това е знак на цивилизованост, на отношение към стандарти за права и свободи, което би трябвало всеки един демократичен парламент да направи.
От „Синята коалиция” коалиция призоваха да се подкрепи включването на тази декларация в дневния ред като според тях това ще е знак, че наистина българският парламент се разграничава от тоталитарните прийоми, че осъжда както целите, така и средствата на Възродителния процес, че осъжда геноцида, който е бил извършен, защото това по европейските и по международните стандарти отговаря на тези действия.
„Гласуването е знак за демократичност, знак за това - разграничаваме ли се от тоталитарната държава, която е посегнала към наши съграждани”, заяви Михайлова. Предложението бе отхвърлено и при прегласуването му като от общо 158 гласували, 42-ма бяха „за”, 37 – „против” и 79 „въздържал се”.
Парламентът отхвърли и предложение на Яне Янев за изслушване на министър-председателя Бойко Борисов в Народното събрание за политиките на правителството.

4 коментара:

Анонимен каза...

"ПРИТОПЛЕНА РАБОТА".ДОПРЕДИ 1 ГОД. ИЗТЪКНАЛИТЕ ВЪЗРОДИТЕЛИ И АГЕНТИ НА ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ -РЪКОВОДСТВОТО НА ДПС ЗАЕДНО С БКП(БСП) БЯХА НА ВЛАСТ И НИЩО НЕ НАПРАВИХА.ДПС+БСП=КОМУНИСТИ=АКТИВНИ,ЗАСЛУЖИЛИ ВЪЗРОДИТЕЛИ !!!!

Анонимен каза...

Като няма воля за реални стъпки към промяна статуса на народа ни, та се въртят някакви стари епизоди с етническата карта. Глупости. Не могат да ни убедят, че детопатите работят за благото на родината.

Анонимен каза...

ДПС-ДЕПУТАТИТЕ СА СЕ ВЪЗДЪРЖАЛИ! АДЖЕБА ЗАЩО?! ОТГОВОРЪТ Е ПРОСТ КАТО ДПС-ДЕПУТАТА РЕМЗИ ОСРАН: ТЕ СА ИСТИНСКИТЕ ВЪЗРОДИТЕЛИ И ДОНОСНИЦИ!

Анонимен каза...

ЕВАЛА НА СИНЯТА КОАЛИЦИЯ! НЕ СА ЛИ ГУЗНИ ДЕПУТАТИТЕ НА ДПС?

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за публикуваните от читателите коментари. Коментари, които съдържат нецензурни думи и обиди, които насаждат етническа или религиозна вражда, ще бъдат изтривани!