петък, 3 декември 2010 г.

Васил Дончев: Не сме нарушили закона с ползването на „Инсайт”

Когато сключихме договор с областния управител за заведението „Инсайт”, законът го позволяваше, всички партии имаха такива обекти, каза по повод вчерашната публикация в „Нов живот” областният лидер на НДСВ в Кърджали Васил Дончев. В нея областният управител Иванка Таушанова твърди, че през 2002 г. законът не разрешава публична държавна собственост да се дава на политически партии.
НДСВ в Кърджали не е преотстъпвала заведението. Партията е подписала договор за сътрудничество с ЕТ „Симеон Чонтовски”, тъй като от своя страна няма право на стопанска дейност.
От декември 2002 до февруари 2010 г. централата е плащала редовно наема си към областната управа средно по 531 лв. месечно, допълни Дончев. В договора с фирмата е записано, че НДСВ й предоставя помещение за стопанска дейност, а фирмата от своя страна ги подпомага по време на избори и партийни събирания – със сандвичи и друга храна. 2000 лв. действително са изхарчени, но по време на изборите, не всеки месец. Наемателят е наш симпатизант, той ни спонсорира и така е правилно, да се знае кой финансово помага на една партия, каза Дончев.

3 коментара:

Анонимен каза...

Разбира се г-н Дончев,че нито закона е нарушен,нито морала.Като се има пред вид че НДСВ никога няма вече да дойде на власт,си използвахте максимално властта.Като оня Симеончо от Мадрид,дето нямаше ужким да си иска имотите,пък ги взе в шесторен размер.

Анонимен каза...

този закон които вие написахте за ваша угода този закон ли да гледаме

Анонимен каза...

Добър или лош законът си е закон и щом не е престъпен, значи няма нарушение.Таушанова да не говмори за морал, защото след като зае поста синът и започна работа във ВиК на длъжност, разкрита за него.Това е злоупотреба със служебно положение и не е морално.

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за публикуваните от читателите коментари. Коментари, които съдържат нецензурни думи и обиди, които насаждат етническа или религиозна вражда, ще бъдат изтривани!