вторник, 7 декември 2010 г.

МРРБ: Община Кърджали да приеме Водното огледало

Министерството на регионалното развитие и благоустройството в понеделник 6 декември отново е отказало на фирма „Станилов” да приеме Водното огледало в Кърджали, информира ни главният инженер на фирмата Иван Танев. На отправената от строителите преди 2 седмици нотариална покана да влязат във владение на обекта от МРРБ отговорили с писмо, пълно с правни абсурди и очевидно непознаване на нормативната база, според Танев. В него се излагала тезата, че не МРРБ, а община Кърджали трябва да приеме от строителите за стопанисване Водното огледало.
Според законите, Министерството, като главен възложител трябва да приеме обекта и да го предаде на общината, коментира главният инженер. Не се учудваме на тази реакция. Вече е традиция безкрайно да си разменяме писма. Кметът на Кърджали Хасан Азис в началото на седмицата заяви, че за община Кърджали издръжката на Водното огледало няма да е проблем, защото в администрацията готвят идеи то да носи приходи, от които да се покриват разходите. Предвид, че се очаква и строителството на парк „Арпезос”, което ще превърне района в място за отдих, има възможности това да стане.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за публикуваните от читателите коментари. Коментари, които съдържат нецензурни думи и обиди, които насаждат етническа или религиозна вражда, ще бъдат изтривани!