петък, 3 декември 2010 г.

Сините искат оставки

Оставката на министъра на земеделието Мирослав Найденов иска СДС на национални ниво, заяви общинският съветник от сините Дора Христова по повод новината, че за Пазара на производителите в Кърджали са отпуснати 4,6 млн. лв. не от САПАРД, а от бюджетни пари от Фонд „Земеделие”. На своя глава го е направила бившият шеф на фонда Калина Илиева.
За подобно нещо при управлението на ОДС щяха да последват поредица от принудителни оставки, коментира Христова. Да не говорим, че и не би могло да се случи. Ако гафовете на едно правителство през първата година може да са от некомпетентност и неопитност, то през втората очевидно става въпрос за нещо друго. Време е хората да започнат да сравняват и да преценяват кой е способен да бъде държавник и кой не.
Как е възможно да бъде назначен държавен служител, без да представи диплома за образование и да му дадат да управлява огромни средства, в случая фонд „Земеделие”, пита Дора Христова. Как е възможно да вземе пари от фонда без знанието на министър Найденов? Как може министърът на финансите да не знае какво се случва с бюджетни пари? Сериозно ли депутатът от ГЕРБ Цвета Караянчева и областният управител на Кърджали Иванка Таушанова не са били запознати с резултатите от проверките на САПАРД на пазара?
Според Дора Христова, бомбата, която хвърли Цвета Караянчева с разкритието, че парите за пазара не са от САПАРД, е изпреварващ политически ход да не излезе от устата на някой друг истината след като не може повече да се крие. Защо тази информация не беше съобщена по-рано, пита Христова. Да не се окаже, че „жестът” на Илиева да отпусне парите на Кърджали, се дължи на договорка на национално ниво между ДПС и ГЕРБ, пита Дора Христова.

5 коментара:

Анонимен каза...

дпс ,дпс ,дпс ,дпс ,дпс ..... дпс......дпс ....

Анонимен каза...

ЕХ, ТАЯ СИ ОСТАНА СЪЩАТА СЕЛСКА К..., КАКВАТО БЕШЕ КАТО МЛАДА.

Анонимен каза...

Дорчее, Дорче, много си проста. Много.

Анонимен каза...

Какви сини, кави оставки ? Тая брантия е човекът партия. От името на "сините" пише декларации, иска оставки и замърсява публичното пространство.

Анонимен каза...

Втория ,третия и четвъртия много ми аресаха. БРАВО НА АВТОРИТЕ!!!

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за публикуваните от читателите коментари. Коментари, които съдържат нецензурни думи и обиди, които насаждат етническа или религиозна вражда, ще бъдат изтривани!