сряда, 1 декември 2010 г.

Водното огледало нежелано отроче

Водното огледало в Кърджали сега се оказва и „нежелано отроче”. Според лидера на консорциума „Арда-Кърджали”, който извърши строителството – фирма „Станилов”, както Министерството на регионалното развитие и благоустройството /МРРБ/, така и община Кърджали необяснимо се бавят да влязат във владение на съоръжението и да започнат да го стопанисват. Главният инженер на фирмата Иван Танев заяви, че от повече от година изпращат писма до МРРБ и общината с настояване да влязат в ролята си на стопани. Но реакция никаква.
Фирмата на добра воля е поела за 5-6 месеца грижата за Водното огледало, докато се подготви и направи подписването на акт 16, с което се узаконява функционирането му. Но чакането продължава година и половина и разходите за заплати и електричество, както и отговорностите вече започват да са в повече. Отначало аргументът бил, че вървят проверки на прокуратурата за нарушения, но те от приключиха, без да докажат обвиненията.
Освен това, от МРРБ продължават да не издължават на консорциума, в който са и кърджалийските фирми  ”Саварона” и”Арда строй”, и „АБ-Хасково”, 24 млн. лв. за извършената от тях работа.

Тонка ГОГОВА
Снимка: Петко БОРИСОВ





1 коментар:

Анонимен каза...

stiga ss tova vodno ogledalo samo mo za nego pisete vseki den edno issto podobre li bese ARDA da bese cialata vv subraci ivarbi i roiaci komari dani iadat liatoto vmesto da govorim gluposti neka danapravim raiona okolo VODNOTO OGLEDALO priatno ktce za razxodki otmora ribolov i sport kakto e vv PLOVDIV na grebnia kanal -OGLEDALCE OGLEDALCE IA KAJI KOI E PO KRASIV AZ ILI TI-tova se pitat nasite upravnici.

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за публикуваните от читателите коментари. Коментари, които съдържат нецензурни думи и обиди, които насаждат етническа или религиозна вражда, ще бъдат изтривани!