петък, 3 декември 2010 г.

Багдасаров: Търговци и производители да изкупят пазара

Защо бившият шеф на фонд „Земеделие” Калина Илиева отпуска точно на Кърджали 4,6 млн. лв. зад гърба на министъра на земеделието като заобикаля всички процедури, които се изискват в подобни случаи. Този въпрос задава съветникът от БСП и председател на социалистите в областта Милко Багдасаров. Отговори на него очаква както от ГЕРБ в Кърджали, така и от кмета Хасан Азис. Възможните отговори на този въпрос са доста обезпокоителни, коментира той.
И преди да се окаже, че е възможно Кърджали да загуби тези 4,6 млн. лв., които бяха уж от САПАРД, беше ясно, че фирма „Пазар на производителите” не е в състояние да обслужва дълга към банка „Алианц”. Нашата група съветници сме предлагали на кмета общината да предаде пазара на банката срещу дълга. Така ще е най-безболезнено за гражданите. Пазарът ще си го има, само че собствеността няма да е на общината.
Сега имаме по-добра идея, каза Багдасаров. Да се продадат акциите на „Пазар на производителите” на земеделски производители и търговците, които го използват, а после и на други инвеститори и с парите да бъде погасен дългът към банката. Така ще се спестят и огромните лихви.
В момента експерти на червените анализират, проучват и разработват идеята, за да я предложат на кмета и Общинския съвет. Ако се окаже, че ще трябва да се връщат и отпуснатите уж от САПАРД 4,6 млн. лв., идеята може да се е спасителна.
Според нас, шумът, който се вдигна с изявлението на народния представител от ГЕРБ Цвета Караянчева, е медийна акция, за да се отклони вниманието от факта, че грандиозният гаф с Калина Илиева и направеното от нея, е по вина на управляващите, коментира Багдасаров. НЖ

7 коментара:

Анонимен каза...

Какви идеи ще му предлагате на този олигофрен.Той е специалист по всичко, и магистър по икономика дори.

Анонимен каза...

Е тоя коментар не е ли подлежал на одобряване? Щото според мене съдържа обидна дума.

Анонимен каза...

Защо човека е изразил какво мисли за Милко? Ако милси, че той е олигофрен какво да каже,че той е ангел ли ?

Анонимен каза...

ВСИЧКИ СА В КЮПА...С КОМИСИОННИ ТЕ...

Анонимен каза...

И ЕДНОТО Е ГАФ - ПАЗАРА КЪРДЖАЛИ , НА БСП +ДПС + ДПС = КОМУНИСТИ. И ДРУГОТО Е ГАФ - КАЛИНА ИЛИЕВА , НА ГЕРБ.А СЕГА БАГДАСАРОВ ДАВА АКЪЛ. НАЛИ УЧАСТВХТЕ В ПРЕДИШНОТО УПРАВЛЕНИЕ. И ВСИЧКО ТОВА СТАВА ПРИ УПРАВЛЕНИЕТО НА БСП БАГДАСАРОВ !!!!!!! СЕГА АКЪЛИ, НИ ЛУК ЯЛ, НИ ЛУК МИРИСАЛ!!!

Анонимен каза...

Ако производители и търговци трябва да плащат дялове в пазара - то всеки трябва да даде, ако са 200 търговци - по 60 000 лв. И за какво за едно фалирало дружество. Смешно е.

Анонимен каза...

Багдасаров ако го слушаме направо да го подарим а а после другите да го исплащат и ти и азис и жена му да си приберете комисионата за реализиран проект

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за публикуваните от читателите коментари. Коментари, които съдържат нецензурни думи и обиди, които насаждат етническа или религиозна вражда, ще бъдат изтривани!