сряда, 8 декември 2010 г.

Кърджалийци не щат паркинг пред комплекс "Орфей"

Кърджалийци организираха инициативен комитет, който започва да събира подписи за запазване на пешеходната зона пред паметника на Васил Левски, съобщи неговият председател Веселина Юрукова.
С решение на Общинския съвет без допитване до гражданите и без широка дискусия единствената пешеходна улица в центъра на Кърджали е превърната в зона за паркиране, пише в декларацията за подписката. Мотивът на местната власт е да се улеснят шофьорите и търговците в комплекс „Орфей”, но кой ще защити правата на пешеходците и майките с детски колички, питат от комитета. Защо общината е допуснала да се промени първоначалният проект и комплексът да се сдобие вместо с подземен гараж с дискотека? В резултат на тази псевдогрижа кърджалийци са лишени от пешеходна зона, пише още в документа.
Хората недоволстват, че новата организация на движение заплашва да превърне кръстовището на бул. „България” и ул. „Булаир” в място на пътно-транспортни произшествия. Кой ще им гарантира, че паркингът няма да заеме цялата павирана улица? Чии корпоративни интереси обслужва паркингът в зоната пред паметника Васил Левски, който най-вероятно скоро ще бъде даден под наем, пишат в искането си.
Инициаторите обявяват, че събират подписите на няколко места в Кърджали – пред паметника на Васил Левски, пред пощата и близо до ресторант „Русалка”.

6 коментара:

Анонимен каза...

А защо не писано коя фирма на кой от децата на управляващите "стопанисва" така наречените улици-платени паркинги.Това може лесно да се провери за да знаят хората,че плащат не на общината ,а на частни лица.Защо такива бизмесмени остават анонимни.И аз искам без да съм допринесъл с нещо да получавам пари,но не ми ги дават.Привилегии на привилигирование.

Анонимен каза...

НА РАСИМ МУСА

Анонимен каза...

А защо дейните граждани не направят втора подписка до областния управител за превръщането в паркинг на т.н.паркинг пред тетъра ,на който незнаен бизнесмен продава стари автомобили.

Анонимен каза...

И да пишете и аз да пиша все си е тая ...глас в пустиня . А за новите парко места в една пешеходна зона си има логика. Гражданите свикват ,после се дава на някоя фирма , после още петдесет метра ... и накрая ,до края на улицита..Просто нали ,и ефикастно.Няма по бандитска държава в Европа , няма и по тъп народ , разделян умишлено на българи турци и какви ли не.Няма време идват избори, "тортата е малка има една две останали трушички , да си ги вземем".
Идват и избори , на предишните вярвах и бях убеден , а сега дали ще постъпя пак така .?????????????????????????

Анонимен каза...

Абе те кърджалийци не щат и 12 млн. за пазара да плащат, но кой ги пита. "Кърджалийци", явно това са общ. съветници + кмета + ръководството на ДПС :-)

Анонимен каза...

По повод, че така се прави и после се забравя и се дава на ''наши'' хора... Така стана и с така наречените магазини за хранителни стоки по точно с ''Тони'' във ВЪЗРОЖДЕНЦИ ДО БЛОКОВЕТЕ 14, 15 16 и 18.Гражданите не искаха на място на което играят децата да се изгради пластмасов магазин и кмета Азис идва и с хората говори но .... Построиха си магазина експлоатираха го 1-2 години едни и после го прехвърлиха. Познай на кого...

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за публикуваните от читателите коментари. Коментари, които съдържат нецензурни думи и обиди, които насаждат етническа или религиозна вражда, ще бъдат изтривани!