четвъртък, 9 декември 2010 г.

Таушанова инспектира свлачището край Генерал Гешево

Областният управител Иванка Таушанова и директорът на „Пътно управление” - Кърджали инж. Радостин Ламбрев извършиха оглед на свлачището край джебелското село Генерал Гешево, което създава сериозни проблеми на населението в района при зимни условия, съобщават от областната администрация. Постигнато е споразумение с ръководството на Агенция „Пътна инфраструктура” да бъдат поискани 2,5 млн. лв. от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане, а впоследствие трасето да бъде включено в ремонтната програма на АПИ. Според геолозите свлачищните процеси са затихнали и може да се пристъпи към укрепване, коментира Таушанова.
 Пътят за Генерал Гешево се срути преди десетина година заради пропадане на земни маси. Той обслужва няколко села и махали с население около 700 души и е единствената им връзка с общинския център Джебел. Хората сега се придвижват, по временно паралелно трасе, покрито с баластра. През  зимата обаче ситуацията се влошава и при обилен снеговалеж  хората остават откъснати от света. Инж. Ламбрев е категоричен, че ремонтът трябва да започне с отводняване и изграждане на водостоци. Има изготвен технически проект Пукнатините ще се запълнят с инертни и материали и участъкът да се валира.
Обектът е определен като приоритетен в Областния съвет за развитие.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за публикуваните от читателите коментари. Коментари, които съдържат нецензурни думи и обиди, които насаждат етническа или религиозна вражда, ще бъдат изтривани!