петък, 3 декември 2010 г.

Кърджалийци ще плащат ли за Пазара?

Новината, която дойде от депутата от ГЕРБ Цвета Караянчева, че отпуснатите за Пазара на производителите 4,6 млн. лв, от програма САПАРД, както ни уверяваха от общината в Кърджали, са всъщност неправомерно изплатени пари от фонд „Земеделие” с личното съдействие на бившия му председател Калина Илиева, поставя сериозни въпроси. Дали наистина проверките на 2 или 3 комисии от европрограмата не са констатирали нарушения на Пазара или кметът Хасан Азис не е съобщил цялата истина? Защо Калина Илиева ще отпуска очевидно неправомерно огромната сума точно на Кърджали? И най-вече, какво следва от тази ситуация за Пазара, за общината и най-вече за хората? Днес кметът Хасан Азис беше в командировка и опитите на „Нов живот” да се свържем с него, бяха безуспешни. Потърсихме за коментар общински съветници.
Очевидно тепърва темата ще се развива. Дано последиците да не плащат гражданите на Кърджали. 

9 коментара:

Анонимен каза...

Такаааааааа .... те тука сега ке падне голем кьотек , ама нейсе ....отиде авторитето на кмето ОКОНЧАТЕЛНО И БЕЗВЪЗВРАТНО !!! Адио Рио , адио Лондон , Париж и Ню Йорк , адио комисионни , адио кметски стол ..... да вздравствует жизнь !!! Пока !!!

Анонимен каза...

За трите навеса 10 000 000 лева...
Евалла бе кмете, ашколсун.
Ако трябваше с пари от собствения джоб да ги платиш едва ли шеше да го строиш...

Анонимен каза...

АМИ КАК КМЕТА - ХАСАН АЗИС ЩЕ СЕ СДОБИЕ С АПАРТАМЕНТ В ЦЕНТЪРА НА ГРАДА В БЛОК СТРОЕН ОТ "АРДА СТРОЙ", ЩЕ ИМА ЧИСТО НОВА КОКА К1991 - ВОЛВО. КАТО КАЗВАТ И В ТУРЦИЯ С ХОТЕЛ.ОБЕКТ 'ПАЗАР НА ПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ" Е НА СТОЙНОСТ 12 МЛН.ЛЕВА.ОБЕКТА СЕ СТРОИ С ЗАЕН ОТ БАНКА 'АЛИАНЦ' - ШЕФ НА БАНКАТА Е ЖЕНАТА НА КМЕТ АЗИС. В СТРОИТЕЛСТВОТО АКТИВЕН УЧАСТНИК Е ЧИЧОТО НА КМЕТА - ФИРМА 'ЕКИП ИНТЕРНАЦИОНАЛ' И Т.Н.А ВСЕИЗВЕСТНО Е ЧЕ ОБЕКТ КОЙТО ТРЯБВА ДА СЕ СУБСИДИРА ПО ПРОГРАМА 'САПАРД' СТРУВА ТОЛКОВА КОЛКОТО Е СУБСИДИЯТА. ЗА ПАЗАРА ТЯ Е 6 МЛН .ОСТАНАЛОТО ( 6 МИЛИОНА ) СЕ РАЗПРЕДЕЛЯ МЕЖДУ УЧАСТНИЦИТЕ В ПРОЦЕСА НА ПРОЕКТИРАНЕ,ИНВЕСТИРАНЕ , СТРОИТЕЛСТВО И Т.Н.Е ТОВА СЕ КАЗВА НАГЛЕЦИ, СЕГА ПЪК ИСКТАТ И ТОВА , КОЕТО СА ОТКРАДНАЛИ,ПРИСВОИЛИ С ОБЩЕСТВЕНО ДОПИТВАНЕ ДА ГО ПЛАЩАТ КЪРДЖАЛИЙЦИ,ГЪОНСУРАТЛЪК!!!

Анонимен каза...

КУШЛЕВ , КУШЛЕВ , КУШЛЕВ , .....ОЛЕ !!!

Анонимен каза...

Пазарът ще се плати от бюджета на града, защото за него ще се гласува съвсем скоро от общинския съвет, общинска гаранция за заема. Т.е. пазарът не може да покрива вноските, и по-лошо, лихвите се увеличават главоломно. Затова плащанията ще продължат от общинския бюджет, който както знаем е орязан, но за пазара явно ще се намерят пари. Не си правете илюзии - тези милиони ще излязат от джоба на всички кърджалийци чрез данък сгради и такса смет, които ще се повишат най-малко с 50-60 процента за другата година. Нито кметът, нито общинския съвет ще плащат нещо. А иначе на изборите ДПС пак ще си спечели без проблем - явно тука живеят мазохисти и идиоти, които като им крадат пари от джоба се радват и се смеят.

Анонимен каза...

Прави сте всички до тук,вие просто не знаете колко сте прави!Можете ли за изчислите колко комисионни ще вземе семейството на Хасан Азис?Ето това в случая е ключа от бараката

Анонимен каза...

ДА ТАКА Е.СЪСТАВА НА ОБЩИНСКИЯТ СЪВЕТ ВКУПОМ ДПС + БСП И Т.Н. СА СИ ПРОДАЖНИЦИ ЩЕ ГЛАСУВАТ ЗА ТОВА.МИНАЛИЯТ ПЪТ САМО ОГНЯН БЕШЕ ПРОТИВ.ОСТАНАЛИТЕ ПАПКАТ,МЪЛЧАТ И ГЛАСУВАТ ПОД СТРОЙ!!ТРИДЕСЕТ И ТРИМА ХРАНТУТНИЦИ СА !!ПОЗОР !!!

Анонимен каза...

Този пазар е безумие.Зададат ли се избори и ДПС започва да да прави първи копки за пазари.Докато дойде време за последната копка и току виж са изфирясали 12 милиона.Има ли държава на тази територия наречена България?Има ли кой да ни спаси от безумия?

Анонимен каза...

кмете даи ми 12 000 000.лв във всеки квартал ще направя такъв пазар

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за публикуваните от читателите коментари. Коментари, които съдържат нецензурни думи и обиди, които насаждат етническа или религиозна вражда, ще бъдат изтривани!