сряда, 8 декември 2010 г.

В. „Труд” :Прокурори маскират полицейщина в Кърджали

Лилия Христовска
Помните ли случаят Кърджали, когато на 23 юли т.г. полицията нахлу в дома на семейство Мустафови, за да издирва проститутки на сводника Джем. Акцията се оказа провал - полицаите били пратени на грешен адрес, пише в публикацията си Лилия Христовска. Но операцията приключи със сцепена глава на 20-годишната дъщеря Ширин, синини по телата на родителите и силна уплаха от случилото се. Бащата, който сам отворил вратата, пък бил проснат на земята, окован в белезници и респектиран с насочен към тила му пистолет.
Тогава вътрешният министър оправда пред парламента действията на полицаите, но не отговори имало ли е разрешение от съдия или прокурор, защо след акцията семейството е привиквано в местната полиция, за да се потули случаят. И т. н.
Е, пет месеца по-късно по жалбите на съпругата Айсел ни районна, ни окръжна, ни Апелативна прокуратура в Пловдив съзират укоримост в поведението на полицията.
Постановлението на Апелативна прокуратура в Пловдив е истинска иновация за кръстоска на Закона за МВР и НПК, от която излиза, че полицията по неотложност винаги може да нарушава правилата. 
Майката на битата Ширин, Айсел, писа жалби до районна, окръжна и Апелативна прокуратура в Пловдив.


3 коментара:

Анонимен каза...

Пак сте извадили труп от ковчега

Анонимен каза...

Тази няма ли най после да се огледа около себе си, колко е насрана и да спре да се прави на екшън герой в града мисля,че тя съжелява,че полицайте не са я оп.... когато са били у тях.

Анонимен каза...

Полиция е нахлула точно , там където трябва , сега ми се ще да изкарат всички далавери на тая жена , коята е направила в земеделието .

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за публикуваните от читателите коментари. Коментари, които съдържат нецензурни думи и обиди, които насаждат етническа или религиозна вражда, ще бъдат изтривани!