сряда, 8 декември 2010 г.

Класират наново мераклиите да строят парк „Арпезос Север”


Новото класиране на кандидатите да строят парк “Арпезос – Север” ще бъде обявено през следващата седмица, стана ясно на заседание на Комисията за избор на изпълнител на обекта. Членовете й се събраха отново, след като КЗК отмени заповедта на кмета Хасан Азис за избор на изпълнител на обществената поръчка от август тази година. Решението на комисията изисква процедурата по възлагане да се проведе повторно, а офертите да бъдат наново разгледани, оценени и класирани. На 11 декември общинската комисия ще проведе второ заседание Тогава ще бъдат отворени и разгледани ценовите оферти на кандидати. Класирането ще стане ясно на 13 декември.
КЗК отмени заповед № 854 на кмета на Кърджали като я определи като незаконосъобразна. Решението гласеше процедурата по възлагане на поръчката да се проведе повторно.То бе във връзка жалба от консорциум „Ти Ви Би” - Димитровград, класиран на второ място, въпреки подадената най-ниска ценова оферта от 5 млн. 950 хил. лв. С кметска заповед за победител бе обявено обединението на фирмите „Ардастрой", „Караман", „Ел. изграждане" и „Симвекс", наречено „Арпезос – Кърджали". Подадената от тях оферта бе по-висока от тази на димитровградчани с 230 хил. лв. 
Строителството на парк „Арпезос“ ще глътне близо 9 млн. лв., като строително-монтажните работи са за 6 млн. 610 хил. лв., без ДДС. Крайният срок за реализирането на проекта е 21 октомври 2011 г. Бъдещият парк ще бъде разположен на площ от 64 декара от общо 320 край Водното огледало. Там ще има развлекателна зона с лунапаркове, игрища за футбол, волейбол, баскетбол и тенискорт, 90-местен паркинг, амфитеатър, изкуствено езеро, кафенета и ресторанти.
Проектът се финансира по оперативна програма “Регионално развитие”.
НЖ

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за публикуваните от читателите коментари. Коментари, които съдържат нецензурни думи и обиди, които насаждат етническа или религиозна вражда, ще бъдат изтривани!