петък, 10 декември 2010 г.

Георги Първанов поздрави Иван Бунков за юбилея

По повод 60-годишния си юбилей главният редактор на Всекидневника на Източните Родопи Иван Бунков вчера получи поздравителен адрес от президента на Република България Георги Първанов, в който пише:
        
Уважаеми г-н Бунков,

Приемете сърдечните ми поздрави по случай Вашия юбилей. Юбилеите са време за равносметка и аз съм изключително радостен да поздравя във Ваше лице един от най-изявените родни журналисти.

Вие сте легенда сред колегите си, не само в най-големия кърджалийски вестник “Нов живот”, чийто главен редактор сте, но и в национален мащаб. Както сам вие сте отбелязвал – за хора като вас признанието на колегите е най-важното. Затова не е никак случайно, че воденият от Вас вестник бе отличен за принос в духовното развитие на източнородопския край на годишните награди на СБЖ.

Освен като професионален вестникар, обществото Ви познава като публицист с остро перо, провокативна мисъл и активна гражданска позиция по най-важните обществени проблеми и въпроси на Кърджали и региона.

Тук е мястото да отбележа, че много малко български журналисти могат да се похвалят с такава богата професионална биография като Вашата. В повести и разкази Вие показвате дълбоко познаване на народната психология, като един истински експресивен художник на народния живот.

Вярвам, че всичко това ви дава и професионалните, и човешките основания да отбележите с удовлетворение и радост своя личен празник.

Като Ви честитя още веднъж юбилея, бих искал да Ви пожелая много сила, енергия и щастливи дни в професионалния и личен път занапред!

Бъдете жив и здрав!



                                               ГЕОРГИ ПЪРВАНОВ
                                               Президент на Република България

София
10 декември 2010 г.