петък, 10 декември 2010 г.

Найденов поиска помощ за тютюнопроизводителите


Министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов е поискал създаването на мярка за подпомагане на тютюнопроизводителите по Програмата за развитие на селските райони пред еврокомисаря по земеделие Дачиан Чиолош, съобщиха от земеделското министерство. Министър Найденов е обяснил, че ще се търсят резерви за подпомагането на тютюнопроизводителите в най-бедните региони на страната. Изправени сме пред социална криза в тези региони заради спирането на субсидиите, е посочил министърът. Той е поискал подкрепа и за прехвърлянето на средства от мерките със слаб интерес по програмата за селските райони към по-атрактивните. От своя страна Дачиан Чиолош е обяснил, че няма проблем да се прехвърлят средства на национално ниво между мерките в една ос. Ако обаче страната ни иска да прехвърля от една ос към друга, трябва да ни представи сериозни аргументи, е казал еврокомисарят. Министър Найденов и еврокомисарят по земеделие са разговоряли още за искането на България и Румъния за изравняването на директните плащания по-рано през следващия програмен период през 2014 година, както и за бъдещето на Общата селскостопанска политика.

1 коментар:

Анонимен каза...

Imate si BNT Sat Bilgariya nee samo Sofiya Plovdiv Barna Burgaz v Bilgariya ima Rila Pirin i Rodopi. rayoni seltsa koito ima samo piteçki koito chovek edvam moje da si hodi koyto vsichko se raboti s jivotinski trud ralo i plugove koeto se tegli ot magareta i muli kotlovinni i visokoplaninski rayoni kideto v mnogo mesta nyama i voda dori za piene kamoli za polivane na zelenchukovi nasijdenie i kulturi v tezi planinski rayoni se raboti predimno tutun zatoto samo tutunit e kultura koyto se nujdae s voda samo pri zasajdane i posle zavisimost ot vremeto dava proizvodstvo tuk ne viree nisto drugo pochata e kamenisto pesikliva s malko sidirjanie na humus i voda v pochvata neka da si gi snimat tezi planinski selta ida napravyat dokumentalen film v tezi malki selski rayoni v Smolensko i Kirdjaliyskite rayoni kato naprimer selata: Varbentsi,Volovartsi i planinskite seltsa v rayona na selata. v rayon na (Chamdere) Borovitsa.neka Svetit Po tocho Evropeyskite upravnitsi da vidyat che i tezi rayoni si jiveyat horitsa nedeyte da bidete za edni mayki a za drugi mesterki molya vise imayte griji iza teh te kato jiveyat na balkana ite yadat hlebitsa ne sa maymuni itesa hora kat nas gospoda upravnitsi i te vi gi davat glasovetesi za posichtestvuvaneto na rodinata si R.Bilgariya.

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за публикуваните от читателите коментари. Коментари, които съдържат нецензурни думи и обиди, които насаждат етническа или религиозна вражда, ще бъдат изтривани!