четвъртък, 2 декември 2010 г.

Караянчева: Кметът да върне парите за Пазара

За Пазара на производителите в Кърджали бившата шефка на Държавен фонд „Земеделие” Калина Илиева неправомерно е изплатила в края на 2009 г. 4 600 000 лева бюджетни пари, заблуждавайки Министерството на земеделието и храните, че са от САПАРД. Още в края на миналата година проверка е открила сериозни нарушения при изграждането на Пазара и не може да се финансира от европрограмата. Нека кметът Хасан Азис да бъде така добър да ги върне. Предстои всички подобни плащания, за които Илиева не е уведомила нито министъра на земеделието, нито премиера, да бъдат преразгледани. Това заяви вчера народният представител Цвета Караянчева след разговор с министър Мирослав Найденов.
Нека кметът Хасан Азис не се държи самонадеяно, а да отчете факта, че в момента е длъжник на държавата, каза тя по повод негов коментар по-рано през деня във връзка със забавянето на разрешението за строителство на Базара за промишлени стоки, че държавната администрация се страхува да си върши експертната работа заради страх от политически натиск.
Недоумявам какъв политически натиск и демонстрация на мускули съзира кметът, добави депутатът. Ако има натиск, то той е финансов, и то върху данъкоплатците в Кърджали да плащат за управленския каприз „Пазар на производителите”, чиято стойност е непосилна за въпросното търговско дружество. Чиста проба прехвърляне на тежестта от болната глава върху здравата нарече тя поканата за обществено обсъждане на идеята общината да гарантира дълга на пазара към банката. Ако кметът наистина държеше на интересите на гражданите, трябваше да постъпи според правилата, а не да рискува да бъдат наложени санкции на общината, коментира Караянчева. Колкото до мен, като народен представител, единствената ми грижа е да не се компрометира проектът, като се нарушават правилата за усвояване на средства от европейските програми, подчерта тя.

11 коментара:

Анонимен каза...

Браво г-жо Караянчева по шестобалната система би трябвало да получите /слаб/ 2, защото казвате едно, върщите друго. Единия ден така на другия ден точно обратното еми това сте Вие

Анонимен каза...

Караянчева и Таушанова вече да вземат да направят нещо за града, че вече ни омръзна с това да се занимават само с делата на други.

Анонимен каза...

Караян4ва и Таушанова,както са запо4нали да ометът боклука от Кърджали,защото нито хората желаят да живеят в лъжа,нито красивият ни град заслужава.Най напред трябва да се из4исти и тогава да се прави нещо за хората,града и държавата!То4но така дами,само нещо ,което е раждало,дава плод!!!

Анонимен каза...

По всичко личеше,че така нареченият пазар на производителите в Кърджали е един огромен кьорфишек на ДПС,за който естествено помогна и БСП.Жалкото е,че управленски гафове за милиони остават ненаказани.Така от честните данъкоплатци са откраднати милиарди по време на прехода.А че тези почти 5 милиона трябва да се върнат на държавата,в това кърджалийци не се съмняват изобщо.Съдбата на пазара беше известна още преди 5 години,но от ДПС си правеха реклама на наш гръб.В комисионните е причината (стара българска народна поговорка)

Анонимен каза...

Не само за пазара , а и за "водното огледало " да връщат парите заедно с коджамана , михалевски , събевите братчеди , савароната , ардата , устрата ..... и други те крадци!!! Заменките дет са праиха от предишната областна управа ... и те да са върнат където са биле!!! В цял свят с мафиотите не се церемонят - само в нашта област ги чишкат още !!! ДОКОГА!!!

Анонимен каза...

И Веждито да спре да подпира аСАНЧО!!!

Анонимен каза...

Одържавяване на пазара му е майката и туй то!!! С един куршум се удрят три заека - хем жителите на Кърджали ще видят малко файда/ няма да плащат лихви на "кметицата"/ , хем на дпс-то ще му земат "хапката" , хем ГЕРБ си изпълнява програмата !!! Ама да не се спира само на пазара , ами и "водното огледало" да се разчовърка по-подробно !!! Ами и свлачището за Енчец е готино - що пара открадаха там предишните управници - три моста до Крайно село щяха да се направят !!! И заменките са много готини .....

Анонимен каза...

ПЪЛНА ПРОВЕРКА НА ДИПЛОМИТЕ НА ДПС КАДРИТЕ В ОБЩИНАТА И ОБЛАСТТА!!! ПОСЛЕ И НА ОСТАНАЛИТЕ КАДРИ И ВЕДОМСТВА!!! ПЪЛНА ПРОВЕРКА НА ВСИЧКИ ДИПЛОМИ НА ВСИЧКИ КАДРИ!!!ВЪВ ВСИЧКИ ОБЛАСТИ!!!ВЪВ ВСИЧКИ ОБЩИНИ В ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ!!!

Анонимен каза...

Споменали сте сътрудничество между Вежди и Санчо .
Някой може ли да каже в какво се състои то. Ако това е вярно свалям всякаква подкрепа от Вежди.

Анонимен каза...

ЩЕ ГИ ВИДИМ ГЕРБАДЖИИТЕ КАКВИ ЕКСПЕРТИ ЩЕ ИСКАРАТ УТРЕ НА ОБСЪЖДАНЕТО.
ДАНО САМО НЕ СА КАТО ТАУШАНОВА ИЛИ КАРАЯНЧЕВА, ЧЕ ТЕ ВИНАГИ СЕ ЯВЯВАТ НЕПОДГОТВЕНИ.
ИЗВАДЕТЕ ПОНЕ ЕДИН КАДЪРЕН И ПОДГОТВЕН АКО ИМАТЕ ДЕ. НО ТАКА КАТО ГЛЕДАМ НЯМА И НЯМА ДА ИМА ЗАЩОТО КАДЪРНИТЕ И ПОДГОТВЕНИТЕ НЕ СА ОТ ПРИБЛИЖЕНИТЕ НА ДВЕТЕ ГОСПОЖИ, А И ТЕ СА УЗУРПИРАЛИ МЕДИЙНОТО ПРОСТРАНСТВО С ГЛУПОСТИТЕ СИ.
НЕКА В ОБСЪЖДАНЕТО УЧАСТВАТ ОБЩИНСКИЯ ЛИДЕР НА ГЕРБ ИЛИ СЕКРЕТАРЯ, НО КАК ЛИ КОГАТО ЕДИНИЯ ЗАСТАНЕ ЛИ ПРЕД ХОРА ГУБИ И ЗВУК И ОБРАЗ, А СЕКРЕТАРКАТА ВЪОБЩЕ НЕ МОЖЕ ДА ГОВОРИ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК.

Анонимен каза...

Кадъра , който предстои да заеме местото в областта в комисията "КУШЛЕВ" требе да е ЕРГЕН , ОКОЛО 80Г., БЕЗ НЯКАКВО РОДОВО ОБВЪРЗВАНЕ С ПРЕДИШНИ УПРАВЛЯВАЩИ , ВИСШИСТ-ПРАВИС , ЕНИЧАРИН , БЕЗ ЖИВИ БРАТЯ, СЕСТРИ И ДР. ПОДОБНИ , РОБОКОП , БАТМАН , КАПИТАН-ПЛАНЕТА ,ДОН КИХОТ , ИЗВЪНЗЕМЕН , КОПИЕ НА КАЛИНА ИЛИЕВА В ОБРАТНИЯ ВАРИАНТ ,БИВША МУТРА , СВЕТА ВОДА НЕ НАПИТА , ИЛИ ОТРИТНАТ ПЛЕМЕННИК НА ПРЕЗИДЕНТА, БИВШ СЕНАТОР ОТ УСА , БИВШ ОФИЦЕР ОТ КГБ , ИЛИ ЦРУ ........ ЕХ МЕЧТИИИИИИИ......МЕЧТИИИИИИ......

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за публикуваните от читателите коментари. Коментари, които съдържат нецензурни думи и обиди, които насаждат етническа или религиозна вражда, ще бъдат изтривани!