четвъртък, 2 декември 2010 г.

Строим Базар за промишлени стоки в Кърджали! Най-сетне.

Възобновява се от 6 декември строителството на Базара за промишлени стоки в Кърджали, което беше спряно от Регионалната дирекция за строителен контрол РДНСК и Агенция САПАРД преди 5 месеца. Това съобщи кметът Хасан Азис на брифинг днес.
Разрешението от Агенция САПАРД дошло неочаквано след 5 месеца чакане на резултатите от проверка на тяхна комисия, която да прецени допустимо ли е да се строи базарът на територията на Пазара на производителите, чието изграждане, както е известно е със съфинансиране от САПАРД. Според кмета, станало е светкавично след писмо, в което общината уведомява агенцията, че се готви посещение на 20 представител на собственици на павилиони на базара, и на хора от общината, изпратено на 30 ноември.
Всъщност чакането е даже година и половина, защото на 30 юли 2009 г. община Кърджали изпраща запитване до Агенцията дали е допустимо да се строи Базара. След като около година чакат отговор, приемат мълчанието на отсъствие на отказ и Общинският съвет гласува да бъде изграден базарът със съфинансиране от търговците, като си купят „на зелено” павилиони. След процедура е избран изпълнител на обекта – фирма „Караман” и строителство започва. Още същия ден е спряно от РДНСК, а на следващия пристигат и проверяващи от САПАРД. Оттогава вече 5 месеца се чака решението им.
Причината за протакането е че държавната администрация се страхува от политически натиск, коментира Хасан Азис. Според него, „вдъхновители” на спирането на строителството на Базара е псевдозагриженост от страна на депутата от ГЕРБ Цвета Караянчева и общинския съветник Огнян Иванов, която на практика е „демонстрация на мускули”.

9 коментара:

Анонимен каза...

BRAVO MUKI..KARAMAN E NAI DOBRATA STROITELNA FIRMA V OBLAST KARDJALI.. DOKAZALA GO E

Анонимен каза...

Bravo na tozi mlad gospodin, sobstvenika na firma KARAMAN, grada veche nyama tolkova dupki po ulicite, nay-posle i obshtinata da popadne na dobra firma , koyato da poddarja ulicite na grada

МНОГО ИНФОРМИРАН каза...

СТИГА ДЕМАГОГИЯ ХАСАНЕ !!! ПРЕСТАНИ ДА СЕ ХВАЛИШ И ДА СЕ ОПИТВАШ ДАТРУПАШ ДИВИДЕНТИ НА ЧУЖД ГРЪБ !?! Защо не каза на журналистите , кой направи и издвижи проекта на пазара и на базара и кой ги построи??? Кой създаде инициативния комитет начело със борбената дама Весела ??? Кой написа писмото преди година и половина за базара и получи снощи отговора в 18.45 часа??? А ти не намери доблест да отидеш и да му стиснеш ръката на този мъж /ти знаеш кой / и да го поздравиш, а като мишок обикаляш покрай пазара снощи и чакаш Весела да ти изнесе писмото и да правиш пресконференции и да се тупаш в гърдите на чужд гръб !!! Егото ти Хасане е по голямо и от белия кораб и не можеш да понесеш някой друг да направи нещо и веднага си приписа заслугите!!! Ти чакаш някой да направи проект и ти да оглавиш първите страници на вестниците. Трупаш слава и пачки, а хората правят стачки !!! Лъжец и подлизурко си ти Хасане? Не каза на журналистите как Депутат Караянчева не ти вдигаше телефона вчера, а вдигаше на шефа на инициативния комитет , Весела и да се благодариш на Караянчева , че се разпореди да изпратят писмото на бенефициента..... Да намериш смелост и да отидеш и да погледнеш в очите и да поздравиш човека свършил тази работа , за която ти се хвалиш пред медиите !!!!!!!

Анонимен каза...

kakvo napravihte za tozi bazar, 4e tolkova pari DPS ari go pribrahte v djobovete si. ne se nayadohte , no vi idva krayat pomnete go.

Анонимен каза...

karaman dobra fima mallle, pak DPS ari, kolkova nisto drugo

Анонимен каза...

... Лъжец и подлизурко си ти Хасане? ...

Тези думи с една добавена от мен дума : Некадърник най-добре описват Хасан безгръбачният кмет от смешната партия ДПС

Анонимен каза...

Хасан не прави нищо без да има килипир

Анонимен каза...

Еййй...т'ва не спяха да се хваля и да лъжат от ДПС!Един вади " горещите кестени",друг се ки4и със слава и по4ести!Стига ве4е сте ни вземали за балъци!Народа вижда, като в приказката"Царят е гол"!

Анонимен каза...

4E TO BALACITE QDAT LI KESTENI BE ?? LAPAITE NE6TO DRUGO.

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за публикуваните от читателите коментари. Коментари, които съдържат нецензурни думи и обиди, които насаждат етническа или религиозна вражда, ще бъдат изтривани!