понеделник, 6 декември 2010 г.

Първа копка на Пазара за промишлени стоки

Първата копка на строителството на Пазара за промишлени стоки в Кърджали тържествено направи вчера кметът Хасан Азис. Три овена – от търговците, от община Кърджали и от фирма „Пазар на производителите” бяха осветени от районния мюфтия и отец Петър и принесени курбан за успеха на начинанието.
Всъщност, става въпрос за подновяване на строителството, което фирма „Караман” /която спечели обявения конкурс за изпълнител на обекта/ започна през август, но беше спряно още първия ден от Регионална дирекция Национален строителен контрол и проверявано в продължение на 5 месеца от Изпълнителната агенция на програма САПАРД към фонд „Земеделие”.
Сега трябваше да режем лентата за откриването на пазара, вместо на строителството, каза Хасан Азис, сред като заедно с представител на представител на търговците на Пазара за промишлени стоки, които купиха „на зелено” 54 -те павилиона, които ще са разположени там.
Кметът благодари на търговците за търпението и разбирането, което проявиха, като вече трета година работят в калта и вятъра на временния пазар за промишлени стоки, докато изчакват да бъде построено новото тържище.
Хасан Азис лично подкара багера и загреба първата кофа от изкопа.
Трите овена за курбана ще бъдат подарени на Дома за медико-социални грижи в Кърджали, Дома за стари хора и по полови за джамията и за църквата „Св. Георги”.
Снимки: Мехмед РЕДЖЕБ

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за публикуваните от читателите коментари. Коментари, които съдържат нецензурни думи и обиди, които насаждат етническа или религиозна вражда, ще бъдат изтривани!