вторник, 7 декември 2010 г.

Злато, сребро и бронз за пехливаните на Стремци

Един златен, два сребърни и четири бронзови медала спечелиха малките борци от Стремци на международния турнир за деца до 11 и 13 години, който се проведе в Димитровград за четвърти пореден път. Участваха  общо 222 състезатели от България, Гърция, Македония, Молдова и Турция, която беше пристигнала с два отбора - от Бурса и Одрин.
При 11-годишните в най-леката категория до 27 кг.  Мустафа Фаик от Стремци  се пребори  за златния медал с Мехмед Мехмед от Ямбол. При  38-килограмовите  съотборникът му Мерт Рамадан обаче не можа да надвие  молдовеца  Пьотър Карасени и остана със сребърното отличие.
Емре Мурад в категория до 32 кг остана трети след като загуби на полуфинала от Георги Недов от Молдова.
При по-големите, до 13 години най-добре се представи  Тасим Юсеин в категория 53 кг. На финала той падна  от варненеца Ивелин Иванов. Бронзови медали спечелиха Серхар Али до 32 кг, Мустафа Мехмед до 47 кг и Муса Фаик до 42 кг.
Доволен съм от представянето на момчетата, коментира треньорът  Айдън Руфат. В отборното класиране сме на второ място, след отбора на домакините от Димитровград. Трети  са борците на Сливен.
Айдън Руфат не скри недовлоството си и от някои нетоочни съдийски отсъждания. Реферът прекрати една от схватките между наш състезател и представител на домакините 30 секунди по-рано.  В друга среща  две мои момчета трябваше да се борят  по едно и също време .  Нямах възможност да  давам указания едновременно и на двамата. Така загубихме поне още  два медала. 
 През март Кърджали ще бъде домакин на републиканско първенство по борба за деца, съобщи Айдън Руфат. Схватките ще се проведат в зала "Арпезос".  Новината е научил лично от президента на Българската федерация Валентин Йорданов, който  откри ремонтираната зала в Димитровград преди турнира.
 Николай СТОЕВ

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за публикуваните от читателите коментари. Коментари, които съдържат нецензурни думи и обиди, които насаждат етническа или религиозна вражда, ще бъдат изтривани!