понеделник, 6 декември 2010 г.

Кърджали няма да връща 4,6 млн. лв. за пазара, даже да не са от САПАРД

Община Кърджали няма причина да връща 4,5 млн. лв по проекта за Пазара на производителите, след като две проверки от програма САПАРД не установиха никакви нарушения в изпълнението. Дали парите са изплатени от програмата или от бюджета на фонд „Земеделие”, както твърди народният представител Цвета Караянчева, ние не можем да знаем и не е наша работа, а на министъра на земеделието. Това заяви вчера кметът Хасан Азис пред журналисти. Той изрази недоумение как е възможно да се допусне един човек, бил той и председател на Фонд „Земеделие” като Калина Илиева, сам да се разпорежда с подобна внушителна сума.
Парите веднага са внесени за погасяване на дълга на фирма „Пазар на производителите”, така че не бихме могли да ги върнем, коментира кметът. Друг е въпросът, че заради сериозното забавяне на изплащането им от Агенция САПАРД, от натрупани лихви дългът на общината се увеличи с близо 1 млн. лв, подчерта Хасан Азис.
Кметът упрекна депутатът от ГЕРБ Цвета Караянчева, че вместо да направи нещо за хората в Кърджали, пречи на осъществяването на проектите на общината и припомни този за водния цикъл и пречиствателната станция в Бойно, за Водното огледало, а сега и за Пазара за промишлени стоки, а сега и за субсидията от САПАРД. 

4 коментара:

Анонимен каза...

Ами като няма да връща тия 4,6 милиона общината,нека държавата да ни даде още 8 милиона и сагата за пазара ще приключи.Както се вижда от общината са готови пак пазар да правят.Ние ще живеем от търговия тук в Кържали,да произвеждат стоки будалите.

Анонимен каза...

Браво кмете смело напред тези КаянчеваК върви по пътя на Пламен Иванов който работеше против К-ли

Анонимен каза...

Не ме интерисува нито какво казва Хасан нито пък Караянчева.Искам прокуратурата и МВР да се свършат работата и да кажат има ли присвояване и конфликт на интереси при построяването на Водното огледало и Пазара на потребителя.Ако има извършени престъпления да бъдат доказани в съда.

Анонимен каза...

ТИ НЯМА ДА ВРЪЩАШ НИЩО АМИ НИ

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за публикуваните от читателите коментари. Коментари, които съдържат нецензурни думи и обиди, които насаждат етническа или религиозна вражда, ще бъдат изтривани!