понеделник, 6 декември 2010 г.

37 джебелчани стават лични асистенти и помощници

Агенцията за социално подпомагане в Джебел одобри проект за оказване на помощ на хора с увреждания. “Подкрепа за достоен живот” е финансиран по Оперативна програма “Развитие на човешките ресурси” и е съфинансиран чрез Европейския социален фонд. Общата стойност на проекта е 138 хил. лв. Изпълнението му предвижда през следващите 14 месеца да бъде предоставена помощ от социални асистенти и домашни помощници за най-нуждаещите с различни степени на инвалидност.
На първи етап заявления за личен асистент са подали 18 кандидати. Предстои те да бъдат разгледани от експертна комисия. Одобрени ще бъдат 4, колкото са отпуснатите бройки за първи етап. Класираните асистенти и помощници ще бъдат назначени на 4 януари.
От 10 януари до 24 януари ще стартира приемът на заявления за втория етап на класиране. Одобрени тогава ще бъдат още 33 души.
НЖ

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за публикуваните от читателите коментари. Коментари, които съдържат нецензурни думи и обиди, които насаждат етническа или религиозна вражда, ще бъдат изтривани!