събота, 11 декември 2010 г.

"Арда" прегази "Левски Волей" с 3:0 в София

Мъжкият волейболен  отбор на  "Арда" прегази като гост  "Левски Волей" с 3:0 гейма в мач от осмия кръг на Суперлигата на България. Повечето  специалисти очакваха победа на кърджалийския тим, който в последно време играе  успешно срещу  "сините".  Миналата година "Арда" на два пъти победи "Левски" в шампионата на Суперлигата.
 "Левски волей" това първенство е със силно подмладен състав. За мача с "Арда" пък в редиците на "сините" имаше и много контудени състезатели.
Въпреки това обаче състезателите на "Левски"  сне оптаха да бъдат равностойни на  на ардинци. Това те направиха в първия гейм, в който имаше истинска битка. Резултатът бе изравняван многократно, а водачеството се сменяше непрекъснато. Борбата продължи и след 25-та точка без нито единия от двата отбора  да се откаже. В крайна сметка по-издръжливи се оказаха състезателите  на "Арда", които затвориха гейма  при резултат 31:29.
Това бе достатъчно за младите левскари на Николай Желязков да рухнат психически и да отстъпят без съпротива останалите части. Във втория и третия гейм волейболистите на "Арда" направиха голяма разлика и съвсем спокойно затвориха геймовете при 25:15 и 25:18.
Успяхме да наложим нашата игра и да спечелим мача, коментира треньорът на "Арда"  Иван Халачев специално за "Нов живот".  В "Левски" има четирима младежки национали, които , ако им разрешиш да играят, ще си береш доста ядове. Успяхме да ги неутрализираме и  в края на краищата се поздравихме с чиста победа.
С успеха си в София над "Левски" възпитаниците на Иван Халачев останаха 7-ми във временното класиране с 14 точки, а "сините" са 8-ми с 9 точки.
 В следващия кръг "Арда" приема "Славия". Мачът е  от 18 ч. в петък в зала "Арпезос".  "Белите" заедно с "Черно море" и УНСС са сред аутсайдерите  в Суперлигата.  За подценяване обаче не може и дума да става. Дай Боже, всички  момчета да са живи и здрави, пък ще се постараем да  постигнем  победа, каза Иван Халачев.
Николай СТОЕВ

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за публикуваните от читателите коментари. Коментари, които съдържат нецензурни думи и обиди, които насаждат етническа или религиозна вражда, ще бъдат изтривани!