четвъртък, 2 декември 2010 г.

"Арда" издържа само два гейма срещу ЦСКА

Волейболистите на "Арда" загубиха от ЦСКА с 0:3 гейма мача си от 6-тия кръг на Суперлигата на България. По традиция  срещата започна започна много силно в първия гейм. Пред препълнените трибуни на зала "Арпезос"  момчетата на треньора Иван Халачев бяха напълно равностойни на шамипона. На моменти дори го надиграваха. Геймът вървеше точка за точка от самото начало.  "Арда" дори поведе с три точки аванс при 10:7.  След това "армейците" обърнаха резултата, като дръпнаха с 18:14.  Но  ардинци показаха характер, изравниха и на свой ред  излязоха начело 22:21.  Тук обаче една-единствена грешка в целия мач на Кирил Хаджиев, която е аналог на национала Тодор Алексиев на световното срещу Куба,   реши изхода на гейма - 26:24 за ЦСКА.
Във втората част  отборът на "Арда" също игра равностойно. След като иззоставаше с 6 точки,  нашите състезатели успяха да стопят разликата до 21:24. За повече силите им не стигнаха.
 В третия гейм обаче "Арда" рухна. "Червените" си правеха каквото искат на игрището.  Резултатът  набъбна до 21:7 за ЦСКА. Не помогнаха и смените, които извърши треньорът Иван Халачев. Той хвърли в боя дори 15-годишният  Красимир Георгиев. Момчето отбеляза една точка и заслужи аплодисментните на публиката.  Геймът завърши с унизителното за нас 11:25.
Една от причините за лошото представяне на "Арда" е слабата игра на капитана Невен Нешев, отбелязал едва 4 точки. Най-силно от кърджалийския тим игра Кирил Хаджиев, който направи   12 точки.
 Въпреки неуспеха  мач се получи. "Арда" игра според възможностите си. Вярно е, че сте по-слаби от миналото първенство, но пак имате добър отбор, коментира специално за "Нов живот" треньорът на ЦСКА Александър Попов.  В състава си имате млади състезатели, на които им трябва време, за да израснат, каза още наставникът на "армейците".
ЦСКА е с класа над всички отбори в България. борехме  се докрай, не издържахме. Не виня конкретен състезател за загубата. Когато бием, бие целия отбор. Когато губим също. На всеки може да се случи да направи слаб мач, коментира треньорът на "Арда" Иван Халачев.
В събота  "Арда" гостува във Варна на аутсайдера "Черно море".    В сряда "моряците" паднаха в София от "Левски" с 3:1. Досега варненци все ощян нямат спечелена точка в първенството.
Николай СТОЕВ
Снимка: Петко БОРИСОВ

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за публикуваните от читателите коментари. Коментари, които съдържат нецензурни думи и обиди, които насаждат етническа или религиозна вражда, ще бъдат изтривани!