четвъртък, 9 декември 2010 г.

3 970 лева събра Коледният бал на Лайънс клуб


3 790 лева бяха събрани на Коледния благотворителен бал, организиран от побратимените Лайънс Клубове в градовете Кърджали и Чорлу под патронажа на областния управител Иванка Таушанова. 106 гости от България и Турция се отзоваха на поканата да подпомогнат кампанията за превенция и лечение на заболяванията на млечната жлеза. Сред официалните лица бяха Генералният консул на Р България в Одрин Вълчо Марков, управителят на дистрикт Е118-Е Турция Гьокхан Беркер, първият вицедистрикт управител на дистрикт 130 България Захар Марогло, президентът на Лайънс Клуб Чорлу Осман Шенгезер, депутатът Димчо Михалевски.
На бала бе разигран търг на картини от местни художници, рисунки на ученици от училище „Владимир Димитров – Майстора” и сувенири от полускъпоценни камъни и минерали.  С част от събраните пари ще бъдат закупени пособия за специализираните паралелки по изкуствата, останалите ще бъдат използвани за закупуване на апаратура за диагностика на заболяванията на млечната жлеза. Кампанията ще продължи и през 2011 г. Ще се набират средства за медицинско оборудване и безплатни прегледи.
Лайънс клубовете в Кърджали и Чорлу ще продължат съвместните си инициативи с благотворителна цел с театрални спектакли, концерти и пролетни балове в двата града.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за публикуваните от читателите коментари. Коментари, които съдържат нецензурни думи и обиди, които насаждат етническа или религиозна вражда, ще бъдат изтривани!