вторник, 7 декември 2010 г.

Следващата седмица ясен спортистът на Кърджали за 2010 г.

На работно съвещание с представители на спортните клубове, общинари и журналисти днес беше обсъдена процедурата за избиране на спортист на Кърджали за 2010 г. За първи път тази година право на глас ще имат и председателите на спортните клубове, заедно с журналистите.  До това решение се стигна след като шефът на футболния клуб на "Арда" Рамадан Яшаров обвини  спортният специалист от бощината Тодор Радев, че е манипулирал досегашния избор на 10-те най-добри състезатели.  В Кърджали има двама истински спортни журналисти - от в. "Нов живот" и от в. "Арда нюз". Само те ходят редовно на всимчки мачове - футболни, волейболни, по водна топка и т. н. Останалите  понятие си нямат от спорт, а  попълват анкетни карти, каза Рамадан Яшаров. Значи вместо тях ги попълва Тодор Радев, каза  той. Затова тази година  заедно с журналистите в гласуването ще участват и  председателите на спортните клубове.
До края на седмицата анкетните карти трябва  да бъдат готови и да се вземат от общината.  През следващата седмица те трябва да бъдат попълнени и предадени в  общината на Первин Риза в стая 610.
До вчера номинации  са подали клубовете по кану-каяк, волейбол, футбол,  "Арда-Уникум 2008" по водна топка.
През тази година най-големи постижения имат състезателите по волейбол и кану-каяк.   Неостаряващите  димитър Иванов и Мариян Димитров спецчелиха три златни медала на републиканското първенство. Към тях със сребърно отличие  се присъедини и Георги Пройков. Юношата  Станимир Мирчев също спечели  шампионската титла.
Във волейбола  младежкият национал  Златан Йорданов от "Арда" стана вицеевропейски шампион. Плажните лъвове Невен Нешев и Константин Митев  са  86-ти в световната ранглиста.
Има още добри постижения на кърджалийски спортисти. Кои от тях ще бъдат избрани сред 10-те най-добри ще научим следващата седмица.
Бурни дебати се развиха около критериите за избор на спортист на дестилетието. Получиха се предложения  състезателите да се разделят на мъже, жени, юноши, девойки, деца.  Да бъде избран и треньор на десителието е другото предложение.  Всеки клуб да представи по двама състезатели за номинация.  Окончателното решение  за  критериите за избор на спортист на десетилетието ще се вземе на следвщата работна среща.
Николай СТОЕВ

1 коментар:

Анонимен каза...

Ееееееее големите журналисти от Нов живот и Арда нюз - да не повярваш

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за публикуваните от читателите коментари. Коментари, които съдържат нецензурни думи и обиди, които насаждат етническа или религиозна вражда, ще бъдат изтривани!