четвъртък, 25 ноември 2010 г.

ОЦК: Заплатите навреме, предпазните средства налице

Работниците в ОЦК ще получават навреме заплатите си, на всички ще им бъдат осигурени лични предпазни средства, а условията, при които работят, ще бъдат подобрени. Ангажимент за това е бил поет от ръководството на комбината по време на свиканата спешна среща с представителите на три министерства – социалното, на екологията и на енергетиката, и лично пред министъра на труда и социалната политика Тотю Младенов.
От страна на ОЦК в разговора са участвали изпълнителният директор Славея Стоянова и изпълнителният директор на "Интертръст холдинг", собственик на комбината Роберто Младенов. Двамата са заявили, че ръководството на завода ще изпълни по-голямата част от общо 31 предписания, издадени след проверка на Главна инспекция по труда. Заради изграждането на новия електролитен цех и на оловния завод част тях няма да могат да бъдат спазени. От ръководството ще обяснят официално какви са причините за това. Според предварително посочените срокове електролитният цех трябва да бъде готов до средата на 2011 г., а новото оловно производство до 2012 г.
На срещата е присъствал и президентът на КТ „Подкрепа” д-р Константин Тренчев, както и представители на КНСБ. От структурите на двата синдиката в Кърджали участие в срещата са взели местните лидери Магдалена Ахчиева и Иванка Караколева. Пред „Нов живот” двете бяха единодушни,че са изключително доволни от бързата реакция на министър Тотю Младенов и на областния управител Иванка Таушанова, която също е взела участие в разговорите. 
Красимира НЕШЕВА

4 коментара:

Анонимен каза...

А кой ще провери дали ще си спазят обещанията.
Ако ли не , пак срещи и нови обещания?

Анонимен каза...

Само обещания и пак обещания стига вече с тези обещания. Обещанията не пълнят джоба на работника

щте каза...

Това щте, сме го чували миналата година в залата на театьра.Тогава им повярвах.Какьв глупак сьм бил

Анонимен каза...

EVN tova e tormoz za edin kirdjaliyes za6o li. 1. cakame da si platim smetkite pone 1 cas 2. ne si vir6at rabotata kakto tryabva

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за публикуваните от читателите коментари. Коментари, които съдържат нецензурни думи и обиди, които насаждат етническа или религиозна вражда, ще бъдат изтривани!