четвъртък, 25 ноември 2010 г.

Приятели пеят за Юксел Ахмедов

Музиканти, приятели на певеца Юксел Ахмедов, прочул Кърджали, подготвят концерт в негова подкрепа на 30 ноември, вторник. Събитието основно по инициатива на „Тоника СВ” е в софийската зала „България” от 19 часа. За да съберат средства за лечението на композитора и аранжор на песни, ще пеят още „Трамвай № 5”, Етиен Леви, Васко Кръпката, Михаил и Кристина Белчеви и други обичани музиканти. Билетите се продават на касата на зала България. БТР ще изпеят по нов начин една от най-хубавите песни на Юксел Ахмедов „Както казват хората”, в нея ще се включи и китаристът на „Фоно експрес” Митко Величков. На певеца, чийто нежен тембър не се забравя, може да помогнете и с дарителски SMS като изпратите текст на латиница DMS YUKI на номер 17 777 (за абонати на GLOBUL, VIVACOM и M-Tel). За изпращането на дарителски SMS ще бъдете таксувани с 1,20 лв. с ДДС.
 Кутии в Кърджали, където се събират средства има във фоайето на общината, на касата на EVN до РИОКОЗ и  в заведението „Тракийска гозба”.
Ученици от цялата наша област, фирми и кърджалийци помогнаха с дарения, след като беше публикувана банковата сметка на името на Юксел Ахмедов /наричан от приятели Юки/. Той се нуждае от средства, за да се лекува от тежко заболяване. Сега ходи на процедури в Центъра по клинична хематология и трансфузиология в София. След химиотерапията ще се изясни какво друго лечение ще предприемат, лекарите полагат много добри грижи за Юксел, каза сестра му Емел Бабаева, старши експерт по математика в Регионалния инспекторат по образованието. Признателна е на всички кърджалийци, които са помогнали със средства, на колегите си, не пропуска да прати есемеси в знак на благодарност. Хубаво е човек да знае, че не е сам, казва развълнувано Бабаева. Но в крайна сметка всичко е в ръцете на Господ.
Нашият приятел, който ни радваше с песните си, изпълнени с групите „Диана експрес”, „Фоно експрес” и „Кукери” се бори с тежко заболяване, нека му помогнем. Да върнем усмивката и радостта в очите му, призовават от страницата, озаглавена NEKA DA POMOGNEM! в социалната мрежа FACEBOOK. Участниците в нея до вчера бяха 434.
Юксел Ахмедов сега живее в София и работи в Националния дворец на децата, където се занимава със звукозаписна дейност. По-старото поколение кърджалийци помнят и неговата музика, който създава за театрални постановки. Прочул е града ни и страната и с международни свои участия.

2 коментара:

Анонимен каза...

Юки обичаме те! Ти си силен. Ще победиш!!!!

Анонимен каза...

Yuki,vsichki nie,tvoite priyateli sme s teb!Vyarvam,che i ostanalite hora sashto!Ti si mnogo silen chovek!Mnogo skoro ti shte badesh pobeditel i shte ni radvash oshte dalgo vreme s hubavata si muzika!Obichame te i stiskame paltsi!

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за публикуваните от читателите коментари. Коментари, които съдържат нецензурни думи и обиди, които насаждат етническа или религиозна вражда, ще бъдат изтривани!