сряда, 24 ноември 2010 г.

Двама футболни съдии няма да свирят до Нова година

Павел Драганов (първият от ляво на дясно) е наказан да не съдийства  до  края на есенния полусезон, който почти свърши.
Съдийската комисия към БФС в Кърджали спря  съдийските права до Нова година на помощник-рефера на мача от областното първенство по футбол за юноши младша възраст между отборите на „Левски"- Крумовград и „Юнак” - Ардино Павел Драганов. Причината е   неспортменското му поведение в двубоя, завършил 5:2 в полза на домакините от Крумовград.
През второто полувреме на  мача, след бурна реакция на треньора на „Юнак” Ферди Велиев, недоволен от  отсъждане на главния съдия Атанас Делчев в полза на крумовградския отбор,  страничният съдия Павел Драганов налетя върху него с ритници и го удари яко по гърба. Това предизвика много полемики в областното първенство по футбол, като президентът на „Юнак” Джейлян Муталибов дори заяви, че ако реферите продължават да свирят тенденциозно към отборите от Ардино, ще бъде принуден да изтегли и двата състава от първенствата за мъже и юноши.
 Наказание  да не свири  до края на есенния полусезон получи и съдията на мача  "Върбица" - "Родопи" Петър Митрев. Припомняме , че той беше ударен с глава в лицето от състезател на " Върбица" 15 минути преди края на мача. Веднага след това Митрев прекратява срещата.
Съдийската комисия прецени, че Митрев е спрял мача пресилено. Трябвало е да покаже червен картон и да изгони състезателя, ударил го в лицето. След това двубоят щеше да продължи нормално. Нямало е предпоставки за по-нататъшни ексецесии.
За получени червени картона са наказани  футболистите  Ялчън Солаков от „Юнак” и Алекси Мангарудов от „Вихър” – Златоград за три мача.
 А отборът на „Юнак” юноши младша възраст е с последно предупреждение за лишаване от домакинство, заради нахлуване на публиката на терена в Ардино.
Гюнер ШЮКРИ



1 коментар:

Анонимен каза...

Тези съдии свирят само за домакините, иначе няма да им дадат хонорарите и пътните

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за публикуваните от читателите коментари. Коментари, които съдържат нецензурни думи и обиди, които насаждат етническа или религиозна вражда, ще бъдат изтривани!