вторник, 23 ноември 2010 г.

Министърът Тотю Младенов свиква спешна среща заради ОЦК

Министърът на труда и социалната политика Тотьо Младенов свиква спешна работна среща заради проблемите в ОЦК. Целта е да се вземат незабавни мерки за недопускане на аварийни ситуации, осигуряване на безопасни условия на работа и опазване на околната среда, коментира областният управител Иванка Таушанова, която ще е сред участниците в срещата.
По заповед на министър Младенов в ОЦК е извършена проверка от Главна инспекция по труда. Констатирани са наличие на опасни химически вещества над граничните стойности на олово, сярна киселина и кадмий в работната среда, липса на вентилация, неизправно оборудване и недостиг на лични предпазни средства за работниците. Проверката е установила също така, че заплатите им се изплащат нередовно. От министерството окачествяват като тревожен факта, че ръководството на завода не е изпълнило предписанията, дадени от трудовите инспектори. „По този начин се създават реални предпоставки за възникване на производствени аварии и опасност за живота и здравето на над 750 работещи, както и за околната среда”, се казва в писмото. 
Срещата ще се проведе на 25 ноември. В нея ще участват представители на Министерството на труда и социалната политика, Министерството на околната среда и водите, Министерството на икономиката, енергетиката и туризма, Главната инспекция по труда, областният управител на Кърджали, социалните партньори и ръководството на фирмата.
Министър Тотьо Младенов е категоричен, че няма да прави компромиси и ще настоява всички заинтересовани страни да обединят усилията си за решаване на проблемите в ОЦК.
НЖ

4 коментара:

Анонимен каза...

Тотьо - ти забравяш че Валентин Захариев е един от основните спонсори на ГЕРБ .Внимавай да не ти дръпнат ухото. Всички политици изправили се срещу проблема на ОЦК са жални Дон Кихотовци. Нямате ли малко гордост - уж се славим че сме горделива нация. Пълни подлизурковци . И ти и всички други политически боклуци. Да пукнете дано .......

Анонимен каза...

Do koga 6te otrovite horata?

Анонимен каза...

Zavodit natrovi seliya rayon i trovi o6e nyma nikakvi prou4vaniya na horata kolko im e olovoto v telata im jalko uj sme evropeyski 4len moje bi sme samo 4len mam ka vi komustite deto o6e upravlyvat zavoda

Анонимен каза...

Докато весници се подвизават в офиси на ОЦК не очаквайте отразяване на реалните проблеми които създава ОЦК

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за публикуваните от читателите коментари. Коментари, които съдържат нецензурни думи и обиди, които насаждат етническа или религиозна вражда, ще бъдат изтривани!