четвъртък, 25 ноември 2010 г.

Областната скръцна със зъби за новия паркинг

Областният управител Иванка Таушанова скръцна със зъби на общината заради превръщането на бул. „България” в паркинг. Не може просто ей така да се отнемат от кърджалийци зелените и пешеходните зони, категорична бе тя. Кметът Хасан Азис често ходи в Брюксел, участва във всевъзможни комитети и комисии и много добре знае петте основни принципа на доброто управление, но явно, че не ги прилага на практика, заяви Таушанова.
Най-вероятно областната имаше предвид липсата на гражданско участие при вземане на решението за обособяването на паркинга. То – гражданското участие, наред с отвореността, отчетността, ефективността и последователността, е залегнало като принцип в Бялата книга за европейското управление.
Таушанова посочи като неприемлива липсата на широк обществен диалог с кърджалийци, които да могат да изкажат мнението си за това да има ли паркинг пред паметника на Левски. Имайте предвид, че не само тази част от „България”, но и целият булевард до ул. „Цар Калоян” /между Пощата и бившия магазин „Девети септември”/ е отреден за паркиране. Посяга се на зона, която от десетилетия е пешеходна. На всичкото отгоре паркингът ще бъде платен, подчерта областният управител. Тя изрази негодувание от даденото от главния архитект съгласие за промяна на проекта на бившия кинокомплекс “Орфей”. Според първоначалния проект там е трябвало да бъде изграден подземен паркинг. 

Красимира НЕШЕВА
Снимка: Петко БОРИСОВ

11 коментара:

Анонимен каза...

mnogo pravilno e kazala i to platen parking NE!!!!!!!!!!!DA si Ostanat zelenite ploshti A ot kade shte virvqt horata na vsqkide shte e mrisen vizduha ot kolite shum na koli .A kide Shte ostane spokoystvieto na tozi krasiv park.NE na Parkinga

Анонимен каза...

А не се казва на кой син на "бивш"кмет и депутат е фирмата,която обира хората за платен паркинг на улица,която няма нищо общо с паркинг.Това на практика е частна улица в Кърджали.

Анонимен каза...

Г-н кмете знам че вие и вашите хора четете коментарите,така че МОЛЯ ОСВОБОДЕТЕ БУЛЕВАРДА!!!! От край време това е пешеходна зона! И не ни разправяйте тинтири-минтири, че щяло да има нова зона като станел парка Арпезос!И без друго не можете да го почнете! Сигурно Кърджали е единствения град в България,който сега остава без пешеходна зона! Засрамете се г-н АЗис! Гласувал съм за вас макар да не съм от турски произход!Защото вярвах че ще направите нещо за града! Е видяхме всички какво направихте! Едно огромно НИЩО!!! Нищо!А пазара можете да си го турите у джоба и да си го носите в къщи. Голямата ви гордост!

Анонимен каза...

Поредното безумие!!!Паркинг на пешеходна улица...Да вземем да се движим по въздуха, господн кмете?!

Анонимен каза...

Главната архитекта е дала съгласие за пазара защото се налапа с имоти заедно с хАСАН4О.Които не е разбрал, 4е са от един отбор , зна4и не е в 4аст.
Ноември 25, 2010
Анонимен каза...

Хасан и Назърова са за съд!И не само те!Цялата община и общинския съвет трябва да бъдат изтърбушени за да се види за каква гнилоч става въпрос!!!Каква е тая наглост да ми парикарт коли пред паметника на светинята Левски!Уникална наглост и непукизъм!
Ноември 25, 2010
Анонимен каза...

Гладната архитектка каква виличка за 150 000 евра е направила на яз.Кърджали - за чудо и приказ!!!! Цели 30г. гола и боса е ходила, обрекла семейството си на глад и мизерия - само и само да я построи !!!!! Ами другите кооперации , магазини и к,во ли не из целия град !!!! Как става това ,а !!!!????

Анонимен каза...

Наближават местните избори и тя жална повярва, че може да стане кмет. Затова е помпането и показването на зъби, което е доста смехотворна дейност, предвид темите, които госпожата избира

Анонимен каза...

Доколкото знам бившата главна на пазара ще бъде пешеходна улица, така че не се жалвайте. Отдавна трябваше да се направи паркинг, който да е свободен, защото така ще има по-малко коли паркирали на тротоари и забранени улици.

Анонимен каза...

Бившата главна да ходи по нея кмета! Ние си искаме булевард България!Едното не замества автоматично другото.Общинатааааа! А нали трябвало да има подземен паркинг разправят?Кво стана?Нищо нали и сега на булеварда в центъра на града коли!А кмета не гледа ли зад блока му какви локви и кал има?Там що не направи паркинг?място бол!

Анонимен каза...

Място за паркирането на колите в ляво от ''Републиканска'' /посока пазара/ колкото щеш.Само трябва да се асфалтира.Питам Господин Кмета, когато дойде време за шествията по случай 24-ти май, деня на Кърджали и др.Как ще преминава толкова голяма маса от хора... Или за това ще мислим когато му дойде времето...

Анонимен каза...

Е, какво сте ревнали за този закрит паркинг? В рамките на такъв малък град като Кърджали, не е много изгодно да се строят подземни паркинги. Въпросът може да се реши, ако бул. България се разреши за паркиране само 1/3. Другата нека да остане за пешеходите.

Анонимен каза...

Еи хора неси мислете че паркинга ще остане така както е до сега на свободно ползване а ще се заплаща за час престои левче.И познаите фирмата която е (спрчелила тарга на кои е пиближена)ХАСАНЕ ЗНАЕМ ТИ НОМЕРЦАТА

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за публикуваните от читателите коментари. Коментари, които съдържат нецензурни думи и обиди, които насаждат етническа или религиозна вражда, ще бъдат изтривани!