сряда, 24 ноември 2010 г.

В Кърджали ще има 3D кино

Скоро Кърджали ще може да се сравнява с градове като София, Пловдив и Варна. Тук не става въпрос за брой население или степен на развитие на местната икономика, а за факта, че скоро в града край Арда ще има 3D кино. Информацията бе съобщена от областния управител Иванка Таушанова. Намеренията за това са на фирмата, спечелила търга и наела голямата зала, известна като бившето кино „Роял”, и кафенето към него.
Другото заведение в сградата, което също бе дадено на търг – бившето „Инсайд”, ще се превърне в кафене с художествена галерия. Преди това в помещението ще бъде направен ремонт, ще се постави и специално осветление, нужно за представяне на арт-експозиции.
Общо 7 хил. лв. ще влизат всеки месец от двамата наематели в  държавната хазна. Справка сочи, че, за разлика от тях, бившите наематели на двата държавни обекта не са плащали нито стотинка наем. 
Красимира НЕШЕВА

3 коментара:

Анонимен каза...

Коя е фирмата, която ще пусне 3D и кога?

Анонимен каза...

кой спечели този търг?

Анонимен каза...

яли пили сега им спряха кранчето евала на таушанова

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за публикуваните от читателите коментари. Коментари, които съдържат нецензурни думи и обиди, които насаждат етническа или религиозна вражда, ще бъдат изтривани!